Сторінки

пʼятницю, травня 19, 2017

Запал, сила духу та патріотизм
Вітаємо переможців районного етапу Всеукраїнської  військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») - 2017
    18 травня 2017 року на базі Солонківської ЗОШ І-ІІІ ступенів Пустомитівського району відбувся районний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької  військово-патріотичної гри  «Сокіл» («Джура»).
  Метою змагань є реалізація завдань дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») щодо поширення військово-спортивного та національно-патріотичного виховання серед української молоді на основі козацьких традицій. Україна нині потребує свідомих, вихованих молодих громадян - сильних як духовно, так і фізично. Тому програмою змагань передбачено перевірку вмінь зі стройової, тактичної, туристичної підготовки, основ захисту життя, знань з історії українського війська.
    Перед початком змагань до хлопців та дівчат, а також їхніх наставників з побажаннями вдалих виступів звернувся   голова держадміністрації району  Говенко В.Є.,  голова районної ради Гичка Г.Г., начальник відділу освіти Лісна М.М., директор Солонківської ЗОШ І-ІІІ ступенів Кіт В.В.
    Цього разу участь у грі узяли рої  з 5-ти шкіл Пустомитівського району: Пустомитівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Милятичівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Мурованської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Оброшинської ЗОШ І-ІІІ ступенів та Старосільської ЗОШ І-ІІІ ступенів.
 Програма районного етапу була різноманітна та насичена.  Запал військового завзяття панував під час проведення першого етапу гри – стройового «Впоряду». Учасники чітко карбували крок, виконуючи стройову пісню. За цим дійством суворо спостерігали члени суддівської колегії. У змаганнях «Смуга перешкод» школярі показали вправність у туристській підготовці, а стрільба з пневматичної зброї засвідчила про влучність та вміння захищати Вітчизну як хлопців, так і дівчат. Свої знання періоду доби козаччини та відомих козацьких ватажків учасники представили у грі «Відун». Кожен виступ конкурсу «Ватра» був наповнений духом справжнього патріотизму та козацьких традицій, любові до свого краю та Батьківщини. Це ще раз підтверджує, що саме такі заходи як  гра Сокіл («Джура»), не лише гартують тіло і дух, а й виховують  згуртованість та колективізм.
   Рій  «Нащадки козаків» Милятичівської ЗОШ І-ІІІ ступенів заслужено отримав почесне третє місце. І переможці, і всі учасники гри були нагороджені грамотами та медалями, а також подарунками.

Молодці «Нащадки козаків»!  Нових вам перемог!!!











Немає коментарів:

Дописати коментар