Сторінки

понеділок, травня 27, 2019

Майстру історичного роману присвячується
   З метою вшанування пам’яті та відзначення 90-річчя від дня народження українського письменника Романа Іваничука 27 травня 2019 року в кабінеті української мови та літератури Милятичівської ЗОШ І-ІІІ ступенів для учнів старших класів вчителем Батіг У.П. було проведено літературну читальню «Роман Іваничук – майстер історичного роману».
   Учні підготували повідомлення «Сторінками життєвого шляху Романа Іваничука», підібрали цікаві факти з життя письменника, зокрема про зв'язок із рідним краєм, зі Щирцем, де учителював Р.Іваничук. Переглянувши презентацію, проаналізувавши творчу спадщину митця, старшокласники дійшли висновку: твори письменника дають можливість мандрувати часом і простором, відкриваючи незвідані сторінки української історії. Кульмінаційним акордом заходу був аналіз роману «Мальви», що спонукає задуматись над історією, сучасністю і майбуттям свого народу. Одна з найблагородніших тем – тема патріотизму і збереження людської гідності, що порушена у творі, звучить актуально й сьогодні.
   Доторкнувшись до таїни твору Романа Іваничука, старшокласники дійшли висновку: якби з-під пера митця вийшли лише «Мальви», цього було б достатньо, щоб сучасники вознесли його на Олімп як літературний, так і духовний.




Немає коментарів:

Дописати коментар