Сторінки

пʼятницю, травня 03, 2019





Читаймо байку – для науки!

   Від покоління до покоління, немов скарби, переходять чудові твори Леоніда Глібова. Увібравши в себе народну мудрість, чесноти й мораль, вони постають своєрідною Книгою буття, де поєднуються сучасне, минуле й майбутнє та міститься чітка відповідь на одвічне, ключове для людської сутності питання: як гоже і негоже чинити. Гарна нагода перегорнути окремі сторінки цієї Книги випала шестикласникам Милятичівської ЗОШ І-ІІІ ст. 02.05.2019 року на відкритому уроці з української літератури, проведеному вчителем Батіг У.П. в рамках роботи Школи педагогічної майстерності.
   Урок проведено на високому науково-методичному рівні з використанням групової та проектно-пошукової форм роботи. На початковому його етапі майстерною інсценізацією учнями діалогу «Гумор і Сатира» створено гарне емоційно-психологічне підґрунтя для подальшої ефективної роботи. Організувавши роботу в групах, вчитель стала вмілим диригентом навчально-виховного процесу. Шестикласники з великою цікавістю досліджували байку «Щука», зіставляли описане в байці із сьогоденням, аналізували алегоричні образи, колоритну мову твору, грамотно висловлювали свої судження, аналізували також байки «Вовк і Кіт», «Огонь і Гай», «Синиця», «оживляли» ілюстрації до них, захищали презентації, добирали прислів’я, співзвучні з головною думкою цих байок.
   Учителю вдалося донести до розуму і серця своїх вихованців перлини мудрості дідуся Кенира. Як одна мить, промайнув урок, однак враження від почутого, пережитого, побаченого будуть незабутніми для учнів, як і не змеркнуть з плином часу «ті сонячні слова, які сипав Глібов-чародійник з рукава і в мудрості не схибив».








Немає коментарів:

Дописати коментар