Сторінки

четвер, лютого 27, 2020


Всіх нас єднає рідна мова

   У Милятичівській ЗОШ І-ІІІ ступенів проходить Тиждень рідної мови «Всіх нас єднає рідна мова». Це конкурси, виставки,  концертні програми, змагання, цікаві уроки про скарби рідного  слова, класні години.
     Сьогоднішній день був присвячений читанню віршів на патріотичну тематику. До школи  завітав сільський голова Пущак Микола Зіновійович, який поспілкувався з членами учнівського самоврядування про життя школи, про події, які відбуваються в Україні, про героїв, які загинули за честь, за волю, за право бути Українцем. Учні почергово декламували    вірші про Героїв Майдану, захисників рідної землі .  Учениця 10 класу Притула  Уляна декламувала власні вірші. Микола Зіновійович подякував усім, хто долучився  до патріотичного заходу. «У такий спосіб ми згадали тих, хто віддав своє життя за нас з вами, за тих, хто дав старт змінам у нашій країні. Наша місія сьогодні – продовжувати їхню велику справу», - сказав сільський голова.
   Одним із заходів у рамках Тижня української мови стала конкурсна виставка стіннівок, присвячених українській мові, на тему: «Кращої, як рідна, мова не буває…» Журі  у складі вчителів української мови та літератури Батіг Уляни Петрівни і Підскальної  Олександри Володимирівни, голови учнівського самоврядування Вербівської Ілони та сільського голови Пущака Миколи Зіновійовича,  оглянувши газети, визначило








переможців. Творчо й оригінально оформили свою стінгазету семикласники, які  і стали переможцями. Рідна мова, в уяві школярів,постала  як коштовний скарб, який є гордістю, гідністю, совістю кожного українця.

Немає коментарів:

Дописати коментар