Сторінки

середу, березня 20, 2019


       З любовю до Кобзаря
   Березень – місяць пам’яті Т.Г.Шевченка. Кожна українська громада з побожністю схиляє голову перед безсмертним духом  Вчителя і Повстанця, Генія і Пророка, Батька нації. З метою відзначення 205-річчя з дня народження великого поета і мислителя, вивчення і популяризації спадщини Великого Кобзаря в Милятичівській ЗОШ І-ІІІ ст. було заплановано й проведено ряд заходів з учнями 1-11 класів.
   Шевченківський березень у школі  увінчано конкурсами читців-декламаторів, виставками книг, усними журналами, переглядами документальних та художніх фільмів про Т.Г.Шевченка. З учнями 3 класу вчителем Крисою О.П. проведено годину спілкування «Шевченко в моєму серці». Під час літературної вікторини «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття», проведеної із семикласниками класним керівником Филипів Г.В., учні показали добрі знання життєвого і творчого шляху поета. Серед яскравих і незабутніх заходів була літературна читальня «Є в Шевченка народження дата, дати смерті в Шевченка нема», проведена з учнями 9-10 класів вчителем Підскальною О.В. З учнями  8 класу вчителем-словесником Майко М.І. проведено конференцію «Кобзарева струна невмируща», під час якої учні винесли великий урок: саме Тарас Шевченко, народжений весною, був і зостався символом весняного   пробудження   та   вічного   оновлення,   символом    незнищенності людства і людяності, в ім’я яких жив.  Учні 6 класу під керівництвом вчителя української мови та літератури Батіг У.П. провели виховний захід «Ми тебе не забудем, Кобзарю», щоб вклонитися  великому українському поетові, мислителю, пророку національного відродження України  Т. Г. Шевченку, який став славою і гордістю українського народу, заповітною думою, його безсмертною піснею. Шестикласники поринули у світ Кобзаревого слова, майстерно і з великою любов’ю інсценізували фрагменти з життєпису Кобзаря про дитячі роки: розмову з матір’ю про щасливу долю, Тарас-пастух, зізнання Оксаночці про наміри вчитися малювати у дяка, зустріч з козаками, які подарували хлопчику «Кобзар» – Євангеліє від Тараса. Класний керівник Вермій Т.В. провела з п’ятикласниками конкурс на кращого знавця творів Шевченка.
   Багато цікавого довідалися учні під час підготовки і проведення цих заходів. Діти захоплювалися великою любовю поета до Батьківщини, красою українського слова, неповторним колоритом кожного рядка з поезії Т.Шевченка. А невмирущий образ Кобзаря став для кожного ще ближчим і ріднішим.
















Немає коментарів:

Дописати коментар