Сторінки

вівторок, грудня 18, 2018


             ТИЖДЕНЬ  ПРАВА      
«ПОДОРОЖ  В  КРАЇНУ  ПРАВ»
   Всеукраїнський тиждень права у Милятичівській ЗОШ І-ІІІ ступенів розпочався відкриттям загальношкільної лінійки, на якій заступник з виховної роботи Михальчук З.Є. розповіла про історію започаткування та проведення Всеукраїнського тижня права. В  рамках проведення тижня  були проведені заходи,  спрямовані на забезпечення захисту прав дитини, дотримання національних  та загальнолюдських  морально-естетичних принципів, традицій. У  школі були випущенні стіннівки, пройшов конкурс  малюнків «Моя Україна -правова держава».
  З учнями початкових класів проведено гру-мандрівку «Права у моєму житті»,  оскільки саме  гра дозволяє учням – початківцям ефективно набути вміння та навички навчально-пізнавального процесу.  Класний керівник 6 класу  БатігУ.П. підготовила для своїх вихованців ділову гру «Я – людина і маю права», метою якої було ознайомлення школярів із Конвенцією про права дитини, виховання в них поваги до прав та основних обов’язків людини та громадянина. Филипів Г.В. провела з семикласниками виховну годину «Ми маємо права, але маємо й обов’язки». Під час спілкування діти повторили основні статті Конвенції про права дитини, а також говорили про обов’язки, що нерозривно пов’язані з правами. Вчитель правознавства Мочерад З.М. з учнями 9 класу провела правовий брейн-ринг «Права й обов’язки громадян України, діти та їх права», де закріпили знання з правознавства та визначили найкращого знавця права. Відбулася також зустріч учнів 9-11 класів з інспектором ЮПСППП Пустомитівського ВП ГУНП у Львівській області капітаном поліції Гулько Ю.С., який ознайомив учнів з основними питаннями законодавства щодо підлітків та молоді, з найбільш поширеними прикладами правопорушень серед молоді та основними видами покарань за порушення законодавства.
  Цікаво та змістовно у 11 класі пройшов круглий стіл «В світі юридичних професій». Старшокласники дізнались про окремі юридичні професії, основні повноваження слідчого, прокурора та представників інших юридичних професій. Завершився тиждень права виховним заходом «Хай буде дитинство щасливим моє і усіх дітей світу», який підготували учні 8 класу.
Вищезазначені заходи сприяли підвищенню зацікавленості учнів у вивченні правознавства. Рівень ефективності проведених заходів був достатньо високим, що дало змогу розвивати  творчі здібності учнів, поглиблювати та розширювати знання про їх права. Вся проведена робота спрямована на попередження правопорушень, недопущення протиправних вчинків.

















Немає коментарів:

Дописати коментар