Сторінки

пʼятницю, грудня 21, 2018

Плекаймо традиції

   Свято Миколая – одне з найвеселіших свят всієї дітвори. Святий Миколай – найулюбленіший святий і дорослих, і дітей. Ще за свого життя на землі він любив потайки допомагати потребуючим. І тепер вважають його опікуном та помічником, особливо дітей, рибалок та всіх, хто в небезпеці. Є багато легенд, що оповідають про його чудотворний рятунок людей. Та найбільше в нас зберігся звичай, що святий Миколай у свій день приносить чемним дітям дарунки.
    Свято плекають цей звичай у Милятичівській ЗОШ І-ІІІ ст. Ось уже двадцять другий рік функціонування навчального закладу й угодник Божий Миколай жодного разу не обминув школу. Учні завжди гарно приймають і пошановують Святого, а він нагороджує їх дарунками.
     Цьогоріч яскраві і незабутні враження справила на учнів святкова вистава «Скоро, скоро в рідний край завітає Миколай», яку підготували учні 5-6 класів. Бадьорий настрій і сильний запал на початку святкового дійства створила учениця 6 кл. Тиндик Д. виконанням пісні «Загадаю в Миколая». Маленькі козачок і україночка уклінно посилали  Миколаю дитяче і зовсім доросле прохання – зробити так, щоб віра ніколи не згасла поміж людьми, просили миру і кращої долі для України. Однак кульмінаційним моментом свята був виступ наймолодших дітей з підготовчої групи. Учні початкової школи підготували інсценізацію старої казки на сучасний лад «Новорічний колобок», подарували пісеньку-танець «Вже прийшла зима весела».
    В актовому залі школи, як завжди, не було де яблуку впасти. З вітальним словом звернувся директор школи Михальчук О.П., щиро подякував всім доброчинцям, що допомогли зробити свято повноцінним і радісним для дітей, побажав всім многая літ, а Миколай обдарував солоденькими пакуночками. Весело і радісно на святі було  всім.
   Хай же відчує справжню радість кожен, хто наслідує святого Миколая – робить добро, і робить це безкорисливо! А Миколай Чудотворець завдяки своїй добродійній любові і щедрому милосердю вічно житиме в серцях людей.













Немає коментарів:

Дописати коментар