Сторінки

вівторок, грудня 18, 2018

"Права свої знай – та й обов’язків не забувай"
Я маю право жити на землі,
Творити, дихати, учитись,
Примножувать багатства всі її,
Своєю Україною гордитись.
     Людина від народження наділена правами, а з часом у процесі життя, після досягнення встановленого законом віку, набуває здатності мати обов’язки і нести відповідальність за свої дії. Тому реалізувати свої права, не порушуючи при цьому прав та інтересів інших,- це своєрідне мистецтво. Досягти це можливо завдяки правовій свідомості, грамотності чи через страх перед відповідальністю, людяністю, чесністю і знанням законів.
       У Милятичівській ЗОШ I-III ступенів 14.12.2018 року у 7 класі було проведено відкриту виховну годину у формі тренінгу  ″Права свої знай – та й обов’язків не забувай″, метою якої було ознайомити дітей із правами, що гарантуються законом, усвідомити глибинний зміст і суть прав дітей, навчитись аналізувати, регулювати свою поведінку, ознайомитися з правилами та механізмом захисту прав дитини, сумлінного виконання своїх обов’язків.
     Розпочалась виховна година із знайомства учасників тренінгу, що сприяло результативній спільній роботі, створило емоційно комфортну атмосферу довіри, розкутості. Цікавим моментом була прочитана ученицею історія про права дитини, що мали місце в дійсності. Повчальною була презентація ″ Права дитини″, після якої учні успішно виконали завдання ″Чи знаєш ти зміст Конвенції про права дитини?″, а головне: діти зробили висновок, що права нерозривно пов’язані з обов’язками.
    На завершення виховної години всі учасники побажали добра собі і всім, а класний керівник Филипів Галина Василівна підвела учнів до висновку: якщо в людини є право, то вона повинна мати і обов’язок.








Немає коментарів:

Дописати коментар